Què fem

TALLERS

Per descobrir el conreu tradicional de cotó del Delta de l’Ebre

Què aprendrem?

Joves i menuts poden descobrir el conreu tradicional de cotó del Delta de l’Ebre, aprendre a cardar o a filar-ne les fibres, fer bracelets amb els fils que han filat o altres manualitats. Pilar Girbes, artesana cotonera, dissenya tallers a mida per a infants, joves i adults per conèixer i tractar el cotor. Posa’t en contacte i dissenyarem un taller per a la teva institució, empresa o visita turística.

DEMOSTRACIONS

Tècniques tradicionals de transformació del cotó

Com ho fem?

La Pilar és una artesana reconeguda per la Generalitat de Catalunya. Duu a terme demostracions de les tècniques tradicionals de transformació del cotó al seu camp de Sant Jaume d’Enveja però també a fires i esdeveniments, o bé a demanda d’institucions, associacions i empreses. El procés de desgranar, de filar, de tenyir, així com les eines i instruments tradicionals que fa servir són algunes de les coses que ensenya a les seves demostracions, on també explica com eren els conreus tradicionals de cotó al Delta de l’Ebre quan ella era menuda.

FIRES

Participem a diversos esdeveniments de cultura popular

Què mostrem?

Portem rams de cotó, fibres, tallers i demostracions arreu de Catalunya, a les fires d’artesania i també a diversos esdeveniments de cultura popular. Divulguem la història i el conreu d’aquesta fibra i n’expliquem els seus processos de tranformació tradicional mostrant-ne eines i instruments tradicionals. I ho fem sempre reivindicant el nostre orígen, el Delta de l’Ebre.

CONREU I PRODUCCIÓ

Cotó orgànic cultivat al Delta de l’Ebre

Com treballem el cotó?

Cotó del Delta és un cotó orgànic cultivat al Delta de l’Ebre. En venem les flors, les fibres i les llavors. Tenim cotó del blanc, el més conegut per tothom, però també d’altres espècies i colors. Pots demanar-nos un ram de cotó per a decorar casa teva o bé un kit per de llavors i flors per poder experimentar amb els menuts de casa o plantar-ne tu a casa teva. Posa’t en contacte amb nosaltres o troba’ns a una fira o esdeveniment proper.